Iasi: 0374 884 025
Bucuresti: 0374 437 378
Coordonator Departament Juridic
juridic.is@expertmind.ro
0374.88.40.25
0374.88.40.35
Infiintam entitati juridice (SRL, PFA, II, IF, PFI, SA, ONG) la nivel national, impreuna cu o echipa de profesionisti cu studii juridice si financiar contabile, dedicati profesiei si orientati spre succesul colaboratorilor.
Experienta construita temeinic din ianuarie 2007 ne permite sa infiintam, pentru colaboratorii nostri, societati in diverse forme juridice de organizare: SRL, PFA, II, IF, PFI, SA, ONG etc.
Oferim solutii pentru infiintari firme in toate judetele Romaniei, in cel mai scurt timp si la preturi corecte!
Serviciile noastre sunt prestate cu promptitudine, in maxim 3 zile de la primirea actelor, cu conditia sa detii o adresa juridica (sediu social – contract de inchiriere/ comodat sau un act de proprietate)! Totul in 3 pasi simpli. Ne contactezi, beneficiezi de consultanta GRATUIT, noi intocmim actele, tu le semnezi si primesti documentele juridice in timpul comunicat!
Scopul nostru este sa oferim servicii integrate, atat celor care fac primii pasi in afaceri, cat si celor care cauta servicii complexe de consultanta comerciala, serviciile noastre fiind prompte, complete si de calitate, bazate pe profesionalism, incredere, respect reciproc si bineinteles, pe confidentialitate.
Experienta ne confera si flexibilitate, astfel ca adaptam serviciile noastre cerintelor fiecarui colaborator.
Consultanta este esentiala in acest demers si noi facem asta cu transparenta si in beneficiul tau: iti punem la dispozitie informatiile necesare, iti detaliem etapele principale pentru infiintarea unei entitati juridice, actele necesare infiintarii firmei si avantajele de care poti beneficia alegand oferta noastra de servicii personalizate.
Procesul de infiintare a unei societati ( SRL) se poate face doar cu buletinul viitorului administrator. EXPERT MIND iti poate furniza integral celelalte servicii: consultanta, gazduirea sediului social, redactarea, depunerea si ridicarea documentelor, stampila, plus alte servicii complementare.
Societatea cu Raspundere Limitata (S.R.L.) este cea mai des intalnita forma de organizare a activitatii comerciale in Romania.
Societatile cu Raspundere Limitata (S.R.L.) sunt entitati cu personalitate juridica care pot desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum si cele pentru care sunt reglementate coduri CAEN unice interzise. (Exemplu: activitati de justitie, activitati juridice, activitati ale centrelor de ingrijire medicala, activitati de asistenta sociala, activitati de ingrijire zilnica pentru copii, cluburi sportive s.a.).
Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN, insa, la obiectul secundar de activitate pot fi trecute mai multe coduri.
Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata este obligatoriu sa existe un drept de folosinta asupra spatiului in care doresti sa inregistrezi sediul social.
Daca nu detii un spatiu in proprietate, poti incheia un contract de comodat /inchiriere prin care o terta persoana iti ofera dreptul de folosinta (o camera de apartament spre exemplu), in vederea stabilirii sediului social sau poti apela la EXPERT MIND pentru gazduirea sediului social.
Societatea cu raspundere limitata poate avea angajati pentru activitatea autorizata.
Acest proces de infiintare SRL poate fi simplificat foarte mult prin colaborarea cu EXPERT MIND.
In timpul procesului de contractare clientul nu primeste doar informatii juridice, cat si o consiliere fiscala pentru etapele de dupa infiintare
Astfel clientii primesc din partea biroului nostru de Juridic ONRC consultanta necesara in asa fel incat dupa finalizarea infiintarii el sa poata parcurge restul pasilor fara dificultati.
Colaborarea presupune efectuarea de catre consilierii nostri juridici a urmatoarelor operatiuni:
Constituirea unei societati cu raspundere limitata presupune urmatoarele taxe, care nu sunt incluse in onorariul societatii noastre:
Persoana fizica care desfasoara, prin fortele proprii, activitati economice in mod independent, fara a implica raporturi de munca fata de un angajator.
Aceasta se refera la dreptul de a fi asigurat in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, al asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.
Persoana Fizica Autorizata (PFA) nu are personalitate juridica. Activitatile permise de lege se desfasoara numai pe baza unei dovezi privind calificarea specifica.
Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN principal, completat de alte 4 coduri CAEN in domeniul secundar (exista dreptul de a avea maxim 5 coduri CAEN in total).
Pentru infiintarea unei PFA nu este obligatoriu sa ai in proprietate un spatiu in care doresti sa inregistrezi sediul profesional. Daca nu detii un spatiu in proprietate, poti incheia un contract de comodat/inchiriere cu o terta persoana.
Raspunderea patrimoniala a unei PFA se face cu intregul patrimoniu al persoanei fizice titulare.
Persoana fizica autorizata poate avea angajati pentru activitatea autorizata, maximum 3 persoane, exceptand persoana proprie.
Acest proces de infiintare PFA poate fi simplificat foarte mult prin colaborarea cu EXPERT MIND.
In timpul procesului de contractare clientul nu primeste doar informatii juridice, ci si o consiliere fiscala pentru etapele de dupa infiintare.
Colaborarea presupune efectuarea de catre consilierii nostri juridici a urmatoarelor operatiuni:
Constituirea unei PFA presupune urmatoarele taxe, care nu sunt incluse in onorariul societatii noastre:
Intreprinderea Familiala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa, fiind constituita din doi sau mai multi membri ai unei familii.
Membrii unei intreprinderi familiale pot fi simultan:
Important!
Colaborarea presupune efectuarea de catre consilierii nostri juridici a urmatoarelor operatiuni:
Constituirea unei IF presupune urmatoarele taxe, care nu sunt incluse in onorariul societatii noastre:
Intreprinderea Individuala (I.I.) este intreprinderea economica, fara personalitate, organizata de un intreprinzator persoana fizica, care are obligatia sa ceara inregistrarea in Registrul Comertului si autorizarea functionarii, inainte de inceperea activitatii economice.
Intreprinderile individuale sunt entitati fara personalitate juridica care pot desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale (de exemplu, arhitectura, medicina, avocatura), precum si cele pentru care sunt reglementate coduri CAEN unice interzise.
Obiectul principal de activitate este reprezentat de un singur cod CAEN principal. Pentru activitati care presupun mai multe coduri CAEN, este necesara deschiderea mai multor I.I..
Pentru infiintarea unei I.I. nu este obligatoriu sa aveti un drept de folosinta asupra spatiului in care doriti sa inregistrati sediul social. Daca nu detineti un spatiu in proprietate, puteti incheia un contract de comodat cu o terta persoana.
Raspunderea patrimoniala a titularului I.I. se face cu intregul patrimoniu al persoanei fizice titulare. Intreprinderea individuala poate avea angajati pentru activitatea autorizata.
Colaborarea presupune efectuarea de catre avocatii nostri a urmatoarelor operatiuni:
Constituirea unei societati comerciale de tip II presupune urmatoarele taxe, care nu sunt incluse in onorariul societatii noastre:
Societatea pe actiuni (S.A.) este o societate de capitaluri. Raspunderea asociatilor este limitata la aportul adus in cadrul societatii.
Pentru a inregistra o societate pe actiuni este necesara indeplinirea urmatoarelor conditii:
Capitalul social al unei societati pe actiuni este divizat in actiuni a caror valoare nu poate sa coboare sub 0.1 RON.
Actiunile pot fi:
Societatea pe actiuni (S.A.) poate fi administrata de unul sau mai multi administratori.
Societatea pe actiuni poate fi administrata in sistem unitar (consiliu de administratie si directori) sau in sistem dualist (directorat si consiliu de supraveghere).
Important!
Daca sunt desemnati mai multi administratori, atunci este necesara constituirea unui consiliu de administratie, care poate delega o parte din puterile sale directoratului.
Colaborarea presupune efectuarea de catre expertii nostri a urmatoarelor operatiuni:
Constituirea unei societati pe actiuni presupune urmatoarele taxe, care nu sunt incluse in onorariul societatii noastre:
Dosarul ce urmeaza a fi depus la Registrul Comertului din circumscriptia locului unde se afla adresa sediului social pentru inregistrarea societatii pe actiuni, va cuprinde urmatoarele documente:
Asociatiile si fundațiile sunt organizatii neguvernamentale in cadrul carora persoanele fizice si persoanele juridice desfasoara activitati de interes general, in interesul colectivitatii sau in interesul lor personal nepatrimonial.
Poate oricine constitui o asociatie sau o fundatie?
NU. Sindicatelor, partidelor politice sau cultelor religioase nu li se permite acest demers de a infiinta o asociatie sau o fundatie.
Conform art. 4 din Ordonanta nr.26/2000, Asociatia este constituita la initiativa a minimum 3 persoane care, pe baza unei intelegeri, pun in comun si fara drept de restituire contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea unor activitati in interes general, comunitar sau, dupa caz, in interesul lor personal, dar nepatrimonial.
Asociatia dobandeste personalitate juridica prin inscrierea in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor aflat la grefa Judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul.
Etapele care se parcurg in vederea inscrierii Asociatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor sunt:
Conform art. 15 din Ordonanta 26/ 2000, Fundatia este subiectul de drept infiintat de una sau mai multe persoane care, pe baza unui act juridic intre vii ori pentru cauza de moarte, constituie un patrimoniu afectat, in mod permanent si irevocabil, realizarii unui scop de interes general sau, dupa caz, comunitar.
Cererea de inscriere a fundatiei in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor va fi insotita de urmatoarele documente:
Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 10 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundatiei, cu exceptia cazului fundatiilor al caror scop exclusiv este efectuarea operatiunilor de colectare de fonduri care sa fie puse la dispozitia altor asociatii sau fundatii, in vederea realizarii de programe de catre acestea din urma, caz in care patrimoniul initial poate avea o valoare totala de cel putin 2 de ori salariul minim brut pe economie.
Important
Organizatiile nonprofit sunt scutite de la plata calculului impozitului pe profit si pentru veniturile din activitati economice realizate pana la nivelul echivalentului in lei a 15.000 euro, intr-un an fiscal, dar nu mai mult de 10% din veniturile totale scutite de la plata impozitului pe profit.